December 31, 2014 MINDZ.com will close down. Read why.
Verfris je business

Verfris je business - 25 May 2011

Verfris je business
Verfris je business in 1 dag! Een workshop georganiseerd door Nederland Werkt Online.nl in samenwerking met Jelle Bartels. Voor ondernemers die met meer begrip van hun organisatie, omgeving en visie willen innoveren. Die hun visie willen kunnen verwoorden naar hun medewerkers. Die met elkaar hun bedrijf op de kaart zetten. Letterlijk. Met een eenvoudige, krachtige en visuele werkwijze. Om meer grip te krijgen op je onderneming. En deze te verfrissen. In 1 dag! Schrijf je direct in.

Ondernemer van de toekomst

Ondernemers zijn eigenwijs en zo hoort het ook. Zij vertrouwden jarenlang op hun bestaande ‘bedrijfsplannen’. Deze plannen werden meestal niet beschreven en zaten vooral in hun hoofd. En als ze al geschreven waren, dan was dat vooral voor de bank. Niet voor het sturen van hun visie en eigen onderneming. Ze lagen daarom al snel te verstoffen in de kast. Door nieuwe spelregels (internet, wetgeving, etc) loopt de omzet terug. Het verwoorden van de persoonlijke ambitie en visie wordt steeds belangrijker. Tegelijk moet binnen de onderneming de visie en waarden worden uitgedragen. Ondernemers zoeken naar gereedschap om dit proces handen en voeten te geven.

Nederlandse ondernemers lijken echter weinig ambitieus en innoveren te weinig zo blijkt uit onderzoek. Naar welke branche je ook kijkt, de onroerend goed sector, de hotelbranche, de zorg en de ICT industrie; het is overal zichtbaar. Consumentengedrag is 180 graden veranderd, de financiële crisis laat nog steeds sporen na en op internet lijkt alles gratis. De uitdaging van ondernemers in het Midden-en kleinbedrijf ligt in het vinden van alternatieve business modellen en inkomstenbronnen die voortbouwen op hun persoonlijke visie. Zodat klanten duidelijk weten wat de waarde is die je als ondernemer toevoegt. Het uiteindelijke doel is om aan te sluiten op de persoonlijke motieven van de ondernemer en daardoor meer waarde (en daardoor omzet) te genereren.Maak een business model

Hoe zit het met jouw business model? Worden jouw wensen en dromen bereikt? Kun je jouw visie goed vertalen naar je collega’s en partners? Is de houdbaarheidsdatum nog niet overschreden? Gaat alles zoals je echt wilt? En hoe is dit over 2 tot 5 jaar? Wat liggen je sterken en zwakken punten? Waar liggen kansen, hoe ziet je nieuwe verdienmodel eruit, wat kunt je van anderen leren? Welke kansen vragen om verzilvering?

Deze eendaagse workshop geeft je handvatten en concreet inzicht in hoe je je omgeving ervaart, hoe je tot een visie kunt komen en deze kan communiceren en hoe je door gebruik van het business model canvas eventuele obstakels en mogelijkheden kan analyseren. Je kunt deze kennis meteen in de praktijk brengen. Je leert de dynamiek te begrijpen en gaat ermee aan de slag: hoe kan je met behulp van het canvas je doelen halen. Wat is de kracht van visualisatie.

Een business model beschrijft de grondgedachte van hoe een organisatie waarde creëert, levert en behoudt. Het canvas maakt dit inzichtelijk en geeft je een leidraad voor realisatie van je visie. Het maakt aan de hand van negen basisbouwstenen in een oogwenk inzichtelijk ‘hoe je wat voor wie doet’ en wat dat financieel oplevert. Begrip van jouw persoonlijke drijfveren en inzicht in je onderneming is de start van verbetering en het verfrissen van je business.

Doelstelling

Deelnemers gaan tijdens de workshop gezamenlijk op zoek naar antwoorden op de volgende vragen:

- Wat is mijn visie, hoe kan je die visualiseren en formuleren?
- Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in de markt die je zou kunnen meenemen in je business model ontwerp?
- Hoe integreer je je visie, klantbehoefte en obstakels in je business model?
- Hoe kan je je huidige business model uitdagen, verbeteren en/ of alternatieven bedenken die tastbaar resultaat gaan opleveren?
- Hoe kan je je ideeën en concepten vertalen naar je business model èn deze goed communiceren?

Voor wie

Voor ondernemers die op zoek zijn naar innovatieve manieren van organiseren. Zowel profit als non-profit.

Aanpak

We werken met een workshop benadering die goed wordt voorbereid en strak geregisseerd. We werken met werkvormen als strategic visioning, business modeling, co-creatie en grafisch faciliteren. Er wordt in wisselende duo's samengewerkt, met plaats voor slechts 14 mensen. Zo kan intensieve begeleiding worden gegarandeerd.Programma

09:30 Ontvangst & kennismaking
10:00 Setup, theorie en voorbeelden
11:00 Wat heb je geleerd, hoe sta je er nu voor? Hoe is je business model?
12:30 Lunch
13:30 Hoe zie jij de toekomst? Wat is jouw visie?
14:00 Welke obstakels zijn er en hoe bereik je je visie?
14:30 Maken van uw nieuwe business model, het nemen van obstakels
15:30 Bespreken modellen, inventariseren to do’s
16:00 Begin met oefenen. Hét business model bestaat niet, dé ondernemer wel!
16:30 Einde

Bron: businessmodelalchemist Foto: businessmodelalchemist

Hoeveel

Investering: €995,- exclusief btw, inclusief lunch en het boek Business Model Generatie. Indien u beschikt over een kortingscode krijgt u 25% korting. Maximaal 14 deelnemers.

Wanneer

Woensdag 25 mei 2011, 09.30-16.30 uur.

Waar

Seats2Meet, Utrecht. Twitter hashtag van workshop: #VJB0511

Mee naar huis

U krijgt een 'visueel rapport' mee met daarin de grafische uitwerking van uw business modellen (huidig & toekomstig), foto's van opgeleverde tussenprodukten, alsmede het nederlandse boek: Business Model Generatie.

Door wie

De workshop wordt verzorgd door Jelle Bartels. Zelf ruim 10 jaar ondernemer, met een financiele achtergrond. Als geen ander weet hij dat een onderneming verbonden is met de ondernemer. De motivaties van de ondernemers zijn de drijfveer van het succes van zijn onderneming.

Zijn onderneming heeft hij o.a. met behulp van het Business Model Canvas geïnnoveerd. Daarnaast heeft hij de afgelopen 2 jaar ondernemers met deze kennis begeleidt naar verbetering en verandering van hun eigen bedrijf. Hij is co-creator van het boek Business Model Generatie en het later dit jaar verschijnende boek Business Model You. Vanwege zijn specialisatie en affiniteit in midden- en kleinbedrijf heeft hij heeft deze methode nu ook voor jou bereikbaar gemaakt.Aanmelden

Ja, ik wil mijn business verfrissen in 1 dag! Schrijf je direct in.

Hot topics

Visit the Plaza of this event!

Nederland Werkt OnlineNederland Werkt Online
Kom 25 mei naar Nederland Werkt Online.nl. Het èchte Nieuwe Werken, voor en door ondernemers. Bekijk het programma en schrijf je in!&...
To the Plaza website

Plaza blog RSS

Welbegrepen eigenbelang … uw m...

Hems Zwier  -  31/01/2014 10:52:00  -  1880x read(s)
Welbegrepen eigenbelang … uw m...
Welbegrepen eigenbelang, wat is dat eigenlijk? En hoe kan het helpen bij het realiseren van uw doelen. Een pleidooi voor het echt begrijpen van uw belang. Zet de essentie centraal, creëer een gemeenschappelijke ambitie en kom tot een beter ontwerp. Social Design for the future. Laat u verleiden!
Wij Nederlanders zijn niet zo goed in het welbegrepen eigenbelang. Als ik de bronnen mag geloven zijn de Fransen of de Amerikanen er veel beter in! Wij zijn meer van het eigenbelang. We kennen onze positie, onze kleur en gaan vol voor de winst. Noem het onbegrepen eigenbelang. Er moet een nieuwe...