December 31, 2014 MINDZ.com will close down. Read why.
Zoek de stilte op in kerk en kluis in het Geuldal

Zoek de stilte op in kerk en kluis in het Geuldal - 30 October 2011

Zoek de stilte op in kerk en kluis in het Geuldal
Op 30 oktober zijn zowel de Kluis in Walem open als de kerk van Oud Valkenburg. Beide tussen 11 en 16 u. Mensen kunnen op eigen gelegenheid een of beide plekken bezoeken. Het is de laatste openingsdag van het seizoen. De kerk is vanwege de nationale Dag van de Stilte langer open dan op een normale zondag, normaal tussen 14 en 16 u, nu tussen 11 en 16 u.

De Kluis
www.dekluisvalkenburg.nl
Tussen de Kluis en het kerkje kun je prachtig wandelen. In de kerk kun je de stilte ingaan, of een kaarsje aansteken. In de kluis kun je de prachtige kleine kapel bezoeken, de stilte ingaan en kaarsjes opsteken. Verder is daar ook het huisje van de kluizenaars, daarin is ook informatie aanwezig over de kluis en de kluizenaars. De kluis staat midden in het groen, met mooie bomen en een buitenkruisweg. Je kunt starten vanuit Schin op Geul (parkeren in het dorp en via de Graafstraat doorlopen naar wandelpad, of vanuit Valkenburg (Oosterweg parkeren aan het begin van het Geulpad), of de auto parkeren in Oud Valkenburg en vandaar na het kerkbezoek via kasteel Sjaloen naar de Geul lopen de heuvel op naar de kluis.

De Kerk
De kerk: adres Oud Valkenburg 23, Oud-Valkenburg. Ligt op de doorgaande weg tussen Valkenburg en Schin op Geul. Vandaar uit wandelen naar de kluis gaat via het pad langs kasteel Sjaloen. Je moet even vanaf de kerk richting Valkenburg lopen en bij het borden kasteel Sjaloen en de Heemtuin het pad inslaan. Doorlopen tot over het bruggetje over de Geul, daar staan bordjes naar de kluis.Meer informatie:
info@karinfrints.nl
www.karinfrints.nl


Routebeschrijving
Per auto alleen te bereiken via Walem. Te voet via Schin op Geul vanuit Graafstraat via Geulpad of langs ‘de Rozenhof’, via Walem (volg borden), en Valkenburg (Oosterweg richting Geulpad), volg borden.
Volg vanuit Valkenburg en Schin op Geul de bruine bordjes 'De Kluis’.

Voor Uw Navigatiesysteem: Molenweg 2; 6305 PT Schin op Geul

Hot topics

Visit the Plaza of this event!

Dag van de Stilte - LimburgDag van de Stilte - Limburg
Naar de landelijke website van de Dag van de Stilte.

Bekijk alle stilteactiviteiten in de provincie Limburg....
To the Plaza website

Plaza blog RSS

In pursuit of silence Deel 1

Heide Marie Fischer  -  26/09/2013 05:13:00  -  707x read(s)
In pursuit of silence  Deel 1