December 31, 2014 MINDZ.com will close down. Read why.
APK
Wanneer moet ik mijn auto APK laten keuren?
Sinds 1 januari 2008 is de frequentie van de APK keuring aangepast. Hierdoor hoeven personenauto’s minder snel/vaak gekeurd te worden. Het is echter ook wel wat ingewikkelder geworden.

Benzineauto’s met een vanaf bouwjaar 2005 zijn vier jaar nadat deze voor het eerst op de weg zijn toegelaten keuringsplichtig. Na de eerste vier jaar is één keuring verplicht, de vier jaar daarna één keuring per twee jaar en vervolgens (dus acht jaar na de eerste toelating op de weg) is een jaarlijkse keuring verplicht.

Voor auto's die op diesel of LPG rijden blijft de oude APK-frequentie gelden. Dat betekend dat de auto drie jaar na de eerste toelating op de weg voor het eerst keuringsplichtig zijn. En daarna moet de auto elk jaar opnieuw een APK keuring ondergaan.

Als je auto eenmaal de 1e APK keuring heeft gehad dan staat op het keuringsrapport als het goed is de datum vermeld tot wanneer de APK keuring geldig is. Voor (of uiterlijk op) deze datum moet de auto opnieuw goedgekeurd zijn. Je kunt je auto maximaal twee maanden voor deze datum laten keuren met behoud van de APK datum.

Wil je nu direct weten wanneer de APK keuring van jouw auto verloopt? Via de website van de RDW kun je met jouw kenteken deze gegevens opvragen. Zodra je auto bijna gekeurd moet worden ontvang je van de RDW een herinneringsbrief. Wees je er wel van bewust dat je zelf verantwoordelijk bent voor het tijdig laten uitvoeren van de APK keuring. ‘Ik heb de brief niet gehad.’ is geen geldig excuus. Als je te laat bent met het laten keuren van je auto riskeer je een boete van € 75,00. Maak hier snel een afspraak bij een garagebedrijf in jouw regio.

Plaza weblog RSS

Hulp gevraagd voor mijn zoon.

Ron van Hugten  -  13/04/2013 08:23:00  -  695x read(s)
Hulp gevraagd voor mijn zoon.
Ondanks dat dit geen blog is graag jullie medewerking voor onderstaand verzoek.
Hoi,
Op dit moment ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek vanuit de Universiteit van Tilburg.
Jouw bijdrage aan dit onderzoek is gewenst! Deelnemers maken kans om één van de vijf APK autobonnen of één van de vijf airco-refresh bonnen te winnen.
De enquete is via de volgende link te bereiken: (Deelname alleen mogelijk indien in bezit van een privé auto of indien je meebeslist over onderhoud van privé auto).
Naar enquete
Tevens waardeer ik het doorsturen van dit onderzoek...
Source: AUTO

Plaza events

Voor deze plaza zijn er momenteel geen aankomende events.