December 31, 2014 MINDZ.com will close down. Read why.
Maud Akkermans

Profile

Maud Akkermans
Maud AkkermansRelatiebegeleider Maud * Praktijk Zijnsoriëntatie

Ik help stellen die vastzitten in patronen deze te doorzien en los te laten, zodat hun liefde weer kan opbloeien. Ook begeleid ik stellen die meer inspiratie in hun relatie zoeken. 

Je wordt verliefd en je krijgt een relatie. "En ze leefden nog lang en gelukkig". Het lijkt zo eenvoudig. 

Maar zo gemakkelijk blijkt het vaak niet te zijn. Je ziet om je heen mensen uit elkaar gaan en misschien speel je zelf ook weleens met die gedachte. Begrijpelijk, want je begint een relatie omdat je verliefd bent en je hoopt op een gelukkig leven samen. Als je relatie dan verwordt tot een plek waar je ruzie maakt, je niet gezien voelt door je partner, je verwijten te horen krijgt en je de ander steeds minder leuk vindt, klinkt ermee stoppen als een logische stap.

Ik ga er vanuit dat het interessant wordt juist als de relatie niet leuk meer is. Dat een crisis een zegen kan zijn, als je er op een goede manier mee om weet te gaan. Juist als er ergernissen opkomen, ruzie is, je jezelf niet meer leuk vindt in de relatie, je jezelf niet meer begrijpt. Juist dan biedt een liefdesrelatie de ultieme kans om helemaal jezelf te worden, helemaal tot vorm te komen.

Mijn begeleiding biedt jullie/jou handvatten om juist op deze moeilijke plekken aan de slag te gaan en de beste persoon te worden die je kunt zijn.

Zijnsoriëntatie

Ik werk vanuit de Zijnsgeoriënteerde visie. Zijnsoriëntatie is een visie op het leven die er vanuit gaat dat moeiteloos geluk onze ware aard is. Mijn leraar Hans Knibbe heeft deze visie ontwikkeld op basis van zijn jarenlange ervaring met boeddhisme - de leer van moeiteloos geluk, de kennis van onze ware aard - en psychologie - de leer van hoe we onszelf steeds ongelukkig maken, de kennis van onze psyche.

Zijnsoriëntatie leert mij hoe de momenten van moeiteloos geluk, die me soms zomaar overvallen - tijdens dansen, vrijen, in de natuur, bij het horen van muziek - geen toevalstreffers zijn, maar mijn natuurlijke aard. En Zijnsoriëntatie leert mij hoe ik me hier meer bewust van kan worden, hier steeds naar kan terugkeren, hoe ik een discipline van geluk kan beoefenen.

Digital DNA

=increased
=decreased
=new
=unchanged
Show more tags

You can also find me at:

Weblog RSS

Let's talk about sex

Maud Akkermans  -  27/02/2011 15:28:00  -  275x read(s)
Let's talk about sex
Weet je nog, toen jullie elkaar net kenden? Smoorverliefd, alleen maar aan elkaar denken. Een aanraking over je rug, een zoen, een blik was al genoeg om zin te hebben in seks. Jullie vreeën wat af! Vaak is dat waar we aan terugdenken op het moment dat het allemaal wat minder vanzelf, gemakkelijk, fijn gaat met vrijen verderop in de relatie. Dit is ons referentiepunt.
Een beter referentiepunt is om te kijken naar hoe het met de 'doorsnee' Nederlander is. Zo blijkt dat Nederlanders over het algemeen niet vaker dan één keer per week seks hebben. Heb je ook vaak dat...

Network

*eSThER*
Achmed  Sadat
Angele  Bakker
Anneke Krakers
Anne-Kee Deelen
Annet Struik
BasBosman
Brigitte van Tuijl
Cindy Wilmink
elsekramer
Esther van Berk
Francine ten Hoedt
Jeanet Bathoorn
Judith Webber
Karin Bosveld
My whole network

Plazas

All my Plazas