December 31, 2014 MINDZ.com will close down. Read why.
Ronald van den Hoff

Heel erg Society30 (2)...

Ronald van den Hoff - Sunday 09 October 2011 - 12:18 - 2754 x read
Al eerder schreef ik een blog over mooie Society30 zaken die ik zag voorbijkomen. Eigenlijk veel leuker om over te schrijven dan alle crisis verhalen en andere regenten ellende! Dus, nog maar een paar voorbeelden die mij recent opvielen:

Op de blog van Stories Guy een mooi verhaal over waarom bibliotheken meer als een Seats2meet.com zouden moeten gaan werken. En het blijft niet bij een verhaal alleen: er komen al groepen bibliothecarissen bijeen om over de bieb-2-meet te spreken.

En in een verhaal van de Verhalenfabriek lees ik een prachtige bijdrage voor een beter onderwijssysteem: "Waarom maakt elke basisschool niet zijn eigen Four-Days-a-Week klassen? Hierin zet je de hoogbegaafde (alles is relatief) leerlingen van verschillende leeftijden bij elkaar. De gewone lesstof gaat er bij deze kinderen in als zoete koek en om ze uit te dagen is hier dus weinig instructie bij nodig. De overige tijd kunnen deze kinderen dan bezig zijn met een verrijkingsprogramma. Eén keer in de week gaan zijn hun inzichten delen met hun eigen peergroup/leeftijdsgroep."

Verder staat er een mooie blog van jan Willem Boissevain op Mindz.com over open data. De overheid start nu zelfs een pilot hiermee!

En nu we toch over de overheid spreken: op de blog van Binnenlands Bestuur verschijnen zelfs oproepen om de grondposities (lees 'zeepbel') af te waarderen. Het gevoel van urgentie ontstaat!

En een prachtige quote uit een reactie van Thierry Farla op een blog van ToineXX over een nieuwe en kleinere overheid maakte weer een heleboel energie vrij in mij:
"Ik ben een van die mensen die bij een woningcorporatie werkt en die zich regelmatig verbaast over de stroperigheid van onze sector en aanverwante 'non-profit'-sectoren. Sinds het lezen van Society 3.0 voel ik mij gesteund om met volle overtuiging tegen collega's, netwerkpartners en klanten te zeggen dat onze menieren van werken ouderwets en kostbaar zijn. Ook al valt het niet altijd mee om in een dergelijke omgeving te werken, is het wel de plek om het verschil te maken. Mijn doel is om mijn omgeving te laten zien dat mijn manier van denken en werken (gelijkwaardigheid, potentieel van klanten, collega's en netwerkpartners benutten) het werk leuker, makkelijker, sneller en goedkoper maakt dan de traditionele manieren van werken (veel schrijven, herschrijven en dat nog eens over doen en maar wachten op het initiatief van andere partijen - politiek..). Het Nieuwe Werken is niet zozeer een laptop en een open kantoor, maar vooral een mindset dat iedereen mag bijdragen en daarin uitgedaagd mag worden. Ik beweeg mij in twee parallelle werelden en probeer die twee bij elkaar te brengen, met behulp van social media, mijn contacten bij Seats2meet, de Open Coffees en Plein360. Mijn werk is hierdoor een stuk leuker en uitdagender geworden."

Kijk, dat zijn weer mooie Society30 dingen!


Latest Change by: Ronald van den Hoff on Sunday 09 October 2011 - 15:10

Comments

A3anne
A3anne -  (2011-10-09 15:33)
Leuk, voor mij is het inderdaad ook makkelijker geworden om te vertellen over mijn manier van werken realiseer ik me
-  (2013-05-14 03:47)
The world's leading sports brand replica oakley sunglasses are most suitable for facial features fake oakley sunglasses with top design to reach the replica oakleys incomparable wearing comfort.fake oakleys it has no relationship with the oakley outlet on-chip color depth.
trade087
trade087 -  (2014-07-05 06:43)

In the USA, the three-tier supra pas cher system is not helping the wine lover either. Recent laws prohibiting trade between supra france states irritated some wine drinkers. Tom Wark heard them and launched the American Wine Consumer Coalition. The AWCC has three main goals: “Lobby in the states and at the federal level for the rights of wine consumers; Educate wine regulators about the real interests of wine consumers; Inform the media of the interests of wine consumers”. From a marketing point of view, both chaussures supra organizations are critical to the wine market. By giving more power to the wine consumer (who is never consulted on what he wishes or needs), they provide a better service and give voice to what the consumers want. Good luck to both services!

Comment on this article

You must be logged in to leave a comment.

Subscribe via email

Follow the comments of this article by email: